Wulff

Slægtstavle I over slægten Wulff.

.
Licens: Brukerspesifisert

Wulff, Ud over de mosaiske slægter Wulff (se under IV) findes en række slægter med navn Wulff. Der skal her nævnes tre:

I. En slægt der føres tilbage til løjtnant Andreas Wulff der var født i Mecklenburg og som 1735 trådte i dansk tjeneste.

II. En slægt der føres tilbage til år 1600 og som kom til Danmark med cigarfabrikant Peter Wulff (1841-98) hvis farfar var landmand i Barmstedt Ditmar Wulff (1755-1813).

III. En slægt der føres tilbage til kasserer ved guld- og børnehusmanufakturet i København, krigsråd Wulff.

IV. Også blandt jødiske slægter findes flere der bærer navnet Wulff. Således nedstammer skuespilleren Carl Wulff fra en slægt der kom til landet med Jacob Abraham Franck (1744-1803) der var født i Berlin og 1778 fik tilladelse til at nedsætte sig som købmand i Næstved, og den i slægten Fonnesbech (se slægtsoversigt Tvermoes) indgiftede slægt Wulff nedstammer fra købmand Wulff Moses Wulff (1781-1829) der omkring år 1800 kom til Stubbekøbing fra Strelitz i Mecklenburg. Den her omtalte slægt kom til Assens ca. 1790 fra Rendsborg med købmand Wulff Jonas (Wulffsen).

Bibliografi

Slægtstavle II over slægten Wulff.

.
Licens: Brukerspesifisert

Slægtstavle III over slægten Wulff.

.
Licens: Brukerspesifisert

Slægtstavle IV over slægten Wulff.

.
Licens: Brukerspesifisert

(I, II, III) L.E. Wulff: Stamtavle over familien Wulff og dens sidelinjer, 1893. Artur Hartmann: Slægten Wulff, [1937]. (IV) P.R. Siersted: Stamtavle over familien Wulff af Stubbekøbing, 2. udg. ved Th. Siersted, 1904.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig