C.F. Madsen, Carl Frederik Madsen, 5.4.1871-25.4.1931, købmand. Født i Næstved, død i Hamburg, begravet i Ordrup. Efter at have taget præliminæreksamen fra Næstved realskole lærte M. handelen først i sin fars forretning, senere i Wessel & Vetts udsalg i Stege. 1888 rejste han til Haiti hvor han fik ansættelse hos sin svoger, Joseph Fraenkel, som i løbet af en halv snes år havde oparbejdet et anseligt handelsforetagende i Port-au-Prince. 1892 etablerede M. sig som selvstændig forretningsmand i Jacmel. Virksomheden omfattede både import og eksport og blev efterhånden et af de betydeligste foretagender på pladsen. 1917 etableredes forretningens hovedsæde i hovedstaden Port-au-Prince, og filialer oprettedes rundt om i alle kystbyerne. Virksomheden antog et stedse større omfang og blev det største handelshus på Haiti med import af smør, cement m.m. og eksport af kaffe, bomuld, blåtræ, appelsinskræller og andre tropeprodukter som hovedartikler. Med henblik på de europæiske forretninger oprettedes et datterselskab i Hamburg. - M. var i mange år konsul for Danmark med titel af generalkonsul. Af hans syv sønner gik de tre ind i forretningen. Den ældste, Poul Erik Madsen (1893-1956) blev leder af og chef for firmaet C. F. Madsen og dansk konsul (titulær generalkonsul) og var under anden verdenskrig meget aktiv for Danmarks interesser i området. R. 1937. Efter ham overtog sønnesønnen Ronald Carl Madsen (f. 1931) begge funktioner. Firmaets aktivitet er stadig udvidet og omfatter nu også fabrikation samt skibs- og luftfartsagenturer. R. 1978.

Familie

Forældre: købmand Frederik M. (1838-1903) og Rosette Fraenkel (1844-1906). Gift 1892 i Jacmel på Haiti med Wilhelmine (kaldet Mina) Beazley (1870-1959). - Bror til Henrik M.

Udnævnelser

(C.F.M.) R. 1925.

Bibliografi

Levnedsberetning i ordenskapitlet.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig