Joseph Falster, d. 10.12..1562, admiral. F. havde andel i Bellinge tillige med sin bror landsdommer Mogens F. såvel som i Gyllarp i Skåne. Han deltog i grevens fejde og sendtes i slutningen af 1534 tillige med Christoffer Huitfeldt til de svenske anførere i Væ, sluttede på den skånske adels vegne forbund med disse og anerkendte Christian III. I begyndelsen af 1535 sendtes han efter kong Gustafs opfordring tillige med Peder Skram til Stockholm for at overtage befalingen på kongens skib Store Kravelen og deltog derpå som skibschef under Peder Skram i slaget ved Bornholm mod lybekkerne. Også n. å. tjente han under Peder Skram og anførte derpå 1537 som dansk admiral den flåde der sendtes til Norge for at bringe dette land under Christian III. Han var ved denne lejlighed sammen med rigsråd Truid Ulfstand, sin fætter Jens Thillufsen Bielke fra Gyllarp m.fl. som kgl. kommissær for at undertvinge landet, afsætte biskopperne og ordne de nye forhold. 1536 forlenedes han med Snedstrup bispegård i Halland som han dog mistede 1553. 1548 ledsagede han prins Frederik (II) til kongehyldingen i Oslo.

Familie

Forældre: Anders Josephsen (Bielke) til Bellinge på Falster og Anne Falster Jørgensdatter til Virket. Gift Margrethe Aagesdatter (Gere) til Gedsholm i Skåne, begr. 22.2.1587 i Ekeby k. sst.

Ikonografi

Relief på ligsten (Ekeby k., Skåne).

Bibliografi

Danm.s adels årbog IV, 1887 62f; X, 1893 533. C. Paludan-Müller: Grevens fejde II, 1854 (fot. optr. 1971) 471.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig