Viggo Qvistgaard-Petersen, 8.3.1888-11.7.1950, fabrikant. Navneforandring (bindestreg) 3.10.1905. Født i Århus (Domsg.,), død i Paris. Q.-P. begyndte sin læretid i en bank i Århus, men kom senere til en chokoladefabrik for endelig at blive ansat på Aarhus Oliefabrik der snart sendte ham til sit datterselskab Teutonia i Harburg. Senere kom han til England for siden at blive sendt til Østen hvor han var knyttet til forskellige af oliefabrikkens indkøbs- og handelsstationer. Efter første verdenskrig vendte Q.-P. tilbage til Danmark, men rejste snart til Vestafrika hvor han i Dakar (Senegal) oprettede sit eget firma, V. Q. Petersen & Cie der senere fik hovedkontor i Paris og opkøbsstationer rundt om i Vestafrika samt et datterselskab i Kbh. hvorfra firmaets skandinaviske interesser blev varetaget. V. Q. Petersen & Cie specialiserede sig i handel med og forarbejdning (oliemøller) af jordnødder og blev førende inden for denne branche i Vestafrika. – Under anden verdenskrig var Q.-P. formand for de frie danske i Frankrig, og han ydede betydelige bidrag til hjælp for Frankrig i denne tid. Q.-P. var en kort periode umiddelbart før sin død medlem af bestyrelsen for Dansk samvirke. Dansk konsul, senere generalkonsul i Dakar.

Familie

Forældre: bogbindermester Hans Morten Michael Petersen (1850-1922) og Alma Cathrine Thorsen (1857-1927). Gift Jacqueline. – Bror til Aage Q.-P.

Udnævnelser

R. 1935. DM. 1949.

Ikonografi

Foto.

Bibliografi

Helge Wamberg i Politiken 12.7.1950. Danmarksposten, s.å. juli-aug.-nr. – Levnedsberetning i ordenskapitlet.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig