Monrad

Slægtstavle I over slægten Monrad.

.
Licens: Brukerspesifisert

Slægtstavle II over slægten Monrad.

.
Licens: Brukerspesifisert

Artikelstart

Monrad, Slægten Monrad føres tilbage til Heinrich Muntprat, borger i Konstanz (død 1351/54) hvis tipoldebarn Jacob Monrad (ca. 1505-senest 1578), præst i Lautenthal, var far til David Monrad, præst i Kappel.

D.G. Monrad var gift 2. gang med Emmy Tutein, datter af politikeren, hofjægermester P.A. Tutein. J.H. Monrad var gift med Louise Esther Brandt, datter af præsten C.J. Brandt. Johannes Monrad (1849-1915) var gift med Anna Maria Louise Frederiksen, datter af proprietær Joh. D. Friderichsen. Johannes Monrad (1876-1948) var gift med Regitze Charlotte Jungersen, datter af valgmenighedspræst Fr. Jungersen.

Bibliografi

Ditlev Monrad: Slægten Monrad gennem fem hundrede år. Fjerde linje, 1929. S. Otto Brenner: Die Herkunft der Familie Monrad, i Genealogie X, Berlin 1970-71 369-75. Kaj Monrad og Finn H. Blædel: D.G. Monrad og hans 32 aner, i Personalhistorisk tidsskrift 16.r.ll, 1974 95-102. Lars H. Henningsen: Præstefamilien Monrad i Åstrup, i Sønderjysk månedsskrift, 1979 260-69.

Kommentarer (2)

skrev Bjørn WIlhelm Bjelke

Er de slektstreene som det her er bilde av til å stole på? Er de kontrollert opp mot de kildene som er nevnt som bibliografi?

skrev Kirsten Marie Øveraas

Tak for dit spørgsmål. Slægtstavlerne stammer fra den trykte udgave af Dansk Biografisk Leksikon, og er ikke siden blevet opdateret. Vi har desværre ikke mulighed for at tjekke dem efter, men vi har ikke grund til at tro, at de skulle være ukorrekte.

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig